14 Temmuz 2011 Perşembe

ender gelişen blog atakları

oha, gene saçımı kısa kesmiş hayvan
gidiyorum, tatile, ama daha sonra da gidiyorum. açıklama falan da yok. lan aptallığıma temayı bozdum, sonra böyle bir ayar verdim, demiştim ayar vermeyi severim diye. şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; televizyon açıksa iz tv, travel&living, discovery, science, ntvspor, lig tv ya da eurosport izliyorumdur, eğer kadın kuşağı izliyorsam mutlaka anannemlerdeyimdir.

Lan madem gidiyorum dur bir iki bir şey daha yazayım. peş peşe 2(yazıyla da rakamla da aynın) Dostoyevski romanı okudum, onlardan önce 2 tane de goethe romanı okumuştum, etti mi sana 4. onlardan da bir önce yine dostoyevski okumuştum, etti mi sana 5. tabi bunu 1 seneye yayarak yaptım, bunu da belirteyim ki bir senede kaç kitap okuduğum ortaya çıksın, kaldı ki mevzu bahis o değil. velhasılı 5 tane rus romanı okuyan bir adam tehlikelidir. rüyaları bile tehlikelidir. en son suç ve ceza'Yı okuyordum, 4 ay bi ara verdim, geçenlerde tekrar elime aldım ki son 100 sayfa kalmıştı, onu da 1 günde bitirdim. akşamına rüyamda adam öldürdüğümü ve tahminen 10 yıllık bir ceza aldığımı gördüm. ben ilk defa bir rüyadan bu kadar tırstım vallahi de billahi de. o kadar ki uyanınca şükrettim. 

madem konu dostoyevski'den açıldı ben de bir fikrimi aradan çıkarayım istedim. şimdi bu suç ve cezA'yı bir gençken, bir orta yaşlıyken, bir de yaşlıyken okuyun diyollar ya ben sebebini buldum. romanda üç ana karakter var; rodyon romanoviç(raskolnikov), porfiri prokoviç(polis) ve adını unuttuğum öldürülen yaşlı kadın. raskolnikov genç ve suçlu, prokoviç orta yaşlı ve adalet peşinde, işini seven, öldürülen kadın ise yaşlı, cimri, zengin ve mendebur. demem o ki gençken kendinizi raskolnikov'un yerine koymanız pek doğal ve bazı şeylerin oturduğu orta yaş evresinde prokoviçin yerine ve elbette yaşlılığınızda öldürülen kadının. ben koydum, oldu.

andy warhol'U insanlar -bir gün herkes 15 dakikalığına ünlü olacak> sözüyle bilir ama onun dışında kapitalizme getirdiği açıklamayı da severim. aşağı yukarı şunları söylemiştir warhol ya da ben yontiyim biraz işte aynı kefeye çıksın; abi demiş kapitalizm ne iyidir ne hoştur, sonuçta dünyanın en zengin adamıyla en fakir adamı için coca colanın tadı aynıdır ve bunu parayla bile değiştiremezsin, paşa bile olsan aldığınız keyif eşittir ve eşit olmaya devam edecektir. adam haklı beyler.

bu arada dostoyevski'DEN OKUDUKLARım -suç ve ceza>, -beyazgeceler> ve -kumarbaz>dı, goethe'dense -piedra ırmağının kıyısında oturdum ağladım> ve -genç werther'in acıları>idi. hepsini de otogarda indirim çadırından aldım. kitaba o kadar da para vermem yani, suç ve ceza 6,50 tl idi, beyaz geceler ise 2,00.

ÖPÜYORUM ŞIMDI ELIMDE BIR YÜREK BU SONUCA NASıL GELDIK DELICE SEVEREK GÜM GÜM ATıYOR ÇOK ÜZÜLÜREK, sen söyle çaldıran savaşı?

KÖTÜ ŞEYLER BIZIM TARAFTA, HEYYO.

BELKI GELIRIM GERI, KEYFIMCE IŞTE.

çok uzaklardan rövaşata editi: bugün, rafları toplarken -piedra ırmağı'nın kıyısında oturdum ağladım> kitabına ilişti gözüm, halbuki yazarı coelho'ymuş, neyse zaten kimsenin umurunda değil, sehven oldu abilerim.

1 buçuk ay sonra gelen başka bir edit: porfiri prokoviç diye götümden salladığım ismin aslı porfiry petroviç imüş.

4 yorum:

Mamoru Ronin dedi ki...

Ne ? Neden diye sorarlar adama, velhasili tatmin olmussun yazinda,
sanat sanat icin mi, toplum icin mi yoksa, egom icin mi sorusu aklima geldi bir anda.
Yazmis olmayi sevmek, bazen yazmamayi gerektirebilir oysa ki.
Tesekkurler iyi aksamlar. Haberdar et kendini bana.

Mamoru Ronin dedi ki...

P.s. Blog eger ki yorum yapmadaki zorluklari gidermezse, gercekten hakkinda cok kotu konusacagim, abarti olmaksizin ortalama 7. denememde yorum birakabiliyorum.

Mamoru Ronin dedi ki...

P.s 2
Hazir yolu acilmisken yazayim Almanya´dan bildiriyorum burada hava buz, Turkiye sahillerinin turist alma sebebi gayet acik, yoksa burada da icine girilesi sular yok degil.

Burak B. dedi ki...

@1 'Yazmis olmayi sevmek, bazen yazmamayi gerektirebilir oysa ki.' bu cümleyi çok düşündüm ve durumum özeti ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi dedim içimden, daha derinlemesine derinleşen mevzularda var ama nedense açıklamaya çalışırken bile sıkıldığımı fark ediyorum.

@2 gavur elinde internet ancak bu kadar demek, yoksa blogda bir sıkıntı yok.

@3 sen italya'dan bildiren adamsın bozma bu pozu. bu arada bu turistler birazda balıkesir'e uğrasa da biz de nasiplensek.

yorumlar için gine gene geneden teşekkürler